diumenge, 25 d’abril del 2010

"La ruta del Quico Sabaté"


Francesc "Quico" Sabaté (L'Hospitalet de Llobregat, 1915 - Sant Celoni, 1960 ) va ser el més famós d'entre els guerrillers van combatre la dictadura franquista als Països Catalans durant els any 40 i 50. Enguany es compleixen 50 anys de la seva tràgica mort a mans de les forces de la dictadura.

Per aquest estiu us proposem una ruta que segueix el camí que Quico Sabaté en les seves últimes hores de vida; des de Costoja, al Catalunya Nord, fins que va morir a Sant Celoni. La ruta, a més de promoure valors com el respecte a la natura i valors com l’esforç, girarà, d’una banda, entorn a la figura mítica de Quico Sabaté i, de l’altra, comptarà amb activitats sobre recuperació de la memòria històrica adaptades a les edats dels joves que hi participaràn.

La Ruta


1 i 2) Costoja, al Vallespir. 3) Prats de Motlló, porta muntanyenca de pas de la Catalunya Nord a la Sud 4) La Garrotxa

Durant uns dies seguirem els darrers passos de Franscesc Sabaté i el seus homes. La ruta començarà a la vila de Costoja (mapa) al Vallespir (Catalunya Nord) punt de partida de Quico Sabaté en les seves incursions a la Península. Allà visitarem la Casenove Loubette, la casa on s’allotjava el Quico, i gaudirem dels magnífics paisatges d’aquest vila al peu de Canigó.

Des de Costoja se seguiran els passos que va fer el guerriller principat endins travessant el territori volcànic de la Garrotxa i gaudint de grans vistes de l’Empordà fins al Casalot de Falgars, on Quico Sabaté i els seus companys van ser víctimes d’una primera emboscada de la Guàrdia Civil. D’allà la ruta ens durà al Mas Clarà (mapa), on encara es poden veure els forats de bala produïts per les carrabines de la Guàrdia Civil en la seva persecució del maquis. Desprès, un tram en tren ens conduirà a Sant Celoni (mapa), al peu del Montseny, on visitarem el punt on el guerriller va ser abatut pels homes del somatent i finalment farem cap a la seva tomba. Una gran aventura històrica que ens conduirà per alguns dels paisatges naturals més impressionants del país.


1)Placa que recorda el pas de Quico Sabaté per l'Hostal de la Muga 2) El Montseny 3) Placa que indica on va morir Quico Sabaté a Sant Celoni 4) Tomba del Guerriller


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada